Om oss

Vår vision

Vi vill leda den cirkulära omställningen inom murat och putsat byggande. För att lyckas med detta utgår vi från att den mest klimatsmarta byggnaden redan är uppförd. Vi vill Bevara och Renovera de befintliga tegel- och putsfasader som redan finns och säkra att de står vackra så länge som möjligt. Framtidens byggande kommer också utgå från det redan byggda. Vi vill medverka till att vi bygger om eller flyttar hus, inte river för att göra plats för nya hus av nytillverkat material. När vi bygger om eller bygger nytt skall vi Återbruka material genom att nyttja rivningsmaterialet och sätta samman nya projekt så att dels underhållet minimeras och framtida återbruk med enkel nedmontering säkras. Denna vision kallar vi Grönt Murverk.

Välkommen till ett nytt cirkulärt murat & putsat byggande!

VART FINNS VI?

Idag finns Brukspecialisten etablerade i Stockholm, Göteborg och
Malmö med både yrkesbutiker och med sälj- & konstruktionsavdelningar.

Vi har även egen återbruksproduktion av återbrukat fasadtegel samt en tegelbalkfabrik
i anslutning till Göteborgsbutiken.

YRKESBUTIKER

Våra yrkesbutiker är helt anpassade att underlätta vardagen för landets alla mur- och putsentreprenörer. Med mängder av olika sorters produkter på lager klarar vi allt inom murat och putsat byggande. Såklart med kunniga specialister på plats i våra butiker.

SYSTEMLÖSNINGAR & KUNSKAP

I tidiga skeden hjälper våra projektsäljare och konstruktörer fastighetsbolag, beställare och arkitekter med fasadprojekteringar samt systemval inom både tegel och puts. Genom att tillföra tidig tekniskt och estetiskt stöd säkerställer vi att fasaderna blir både kostnadseffektiva och hållbara.

För byggentreprenörer finns vi både nationellt som regionalt med systemlösningar och kunskap inom murat & putsat byggande.